(ВІДЕО) Методика підготовки службових собак з виявлення зброї та вибухівки – за європейськими стандартами

НАЗАД
16 сiчня 2024 11:29

Як повідомлялося, в Іспанії, в рамках комплексного проєкту ОБСЄ, відбувся навчальний тренінг для кінологів Державної прикордонної служби та Державної митної служби України. Захід проводився для посилення потенціалу України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин.   

Його основна мета ­ – допомогти Україні унеможливити потрапляння зброї, боєприпасів та вибухівки в неналежні руки.

ОБСЄ об’єднала зусилля з Цивільною гвардією Іспанії для посилення кінологічних спроможностей України щодо пошуку вогнепальної зброї та вибухівки, щоб привести навчальні методики з підготовки службових собак в Україні у відповідність до європейських стандартів та кращих практик.

Нагадаємо, у березні 2023 року вісім інструкторів, які представляють Державну прикордонну службу та Державну митну службу України, прибули в Іспанію, щоб розпочати чотиримісячний навчальний курс.

Попередньо цей курс планувалося провести в Україні, однак через війну Іспанська сторона погодилася організувати його в Центрі підготовки службових собак Цивільної гвардії. Курс було розроблено на основі європейського підходу до підготовки кінологічних команд.

Кожен інструктор отримав нетреновану собаку, щоб вони могли навчатися разом і стати командами, здатними працювати та навчати інших. Гарні взаємини між дресирувальником та собакою, тренування слухняності собаки, розпізнавання запахів в різних умовах та середовищах - основні модулі курсу.

Іспанські інструктори відзначили високу мотивацію українських кінологічних команд, які наразі вже повернулися в Україну і передають свої знання і навички колегам.

Водночас українська команда дякує іспанським колегам за надану можливість пройти такий курс та впровадження найкращих методик і європейських практик для запобігання та боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси